De trots van... Bertjon Hekkert
6 januari 2021 De trots van
Naam: Bertjon Hekkert 
Functie: Voorman A
Project: Onderhoud Nijmegen 
Plaats: Weurt 

Wat houdt je de hele dag bezig: 
Vanuit de vestiging Weurt zijn wij voornamelijk bezig met onderhoud van openbaar en semi-openbaar groen, voor met name woningbouwverenigingen in en rond Nijmegen. Het aanleg dat wij uitvoeren komt van deze opdrachtgevers en bestaat voornamelijk uit renoveren van verouderde plantvakken. Hier ligt voor ons de mogelijkheid om in overleg alternatieve plant keuzes als Zorgeloos Groen of soortgelijke beplanting aan te bieden en zo van meerwaarde voor de opdrachtgevers te zijn. 

Wat maakt het werk zo mooi: 
Het Zorgeloos Groen concept wordt in Nijmegen al langere tijd toegepast en door ons onderhouden. Steeds vaker krijgen wij de vraag van opdrachtgevers of iets dergelijks ook bij een te renoveren plantvak toe te passen is, omdat het zo mooi bloeit. 

Als voorman van deze vestiging ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en faciliteer ik mijn collega's om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Daarbij hoort ook een stukje coachen en adviseren. Ik overleg met opdrachtgevers over de uitvoering en planning van werkzaamheden, maar ik overleg ook met onderaannemers en roep materiaal en materieel af. 

Wat ons werk zo mooi maakt is dat wij als team elke dag bezig zijn met het verbeteren van de leefomgeving van mensen met alle vakkennis, ervaring, inzet en innovatie die wij hebben. Het is bijzonder als opdrachtgevers tegen ons zeggen dat zij de plantvakken er zo mooi uit vinden zien. Daar worden wij als hoveniers blij van. 

Wat zijn de uitdagingen in je werk: 
De uitdaging die wij als team elke dag aan gaan is om onze projecten op beeld te houden, verbetervoorstellen bij onze opdrachtgevers aan te dragen en in samenwerking een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Dat vraagt dagelijks overleg en inzet van alle betrokken partijen. 

Waar wil je graag aan meewerken binnen de Enk: 
Het idee van blokbeplanting uit de jaren '70 is achterhaald, hoe wij hier anders mee om kunnen gaan biedt ons veel kansen. Een meer diverse beplanting past meer in deze tijd, waar biodiversiteit een steeds belangrijkere rol speelt. 
Zorgeloos Groen is daar een mooi voorbeeld van, om dat verder door te ontwikkelen vraagt ervaring, vakkennis en inzet van iedereen die bij ons werkt. Daar werken wij als team dagelijks aan.