De trots van... Gerard van der Werf
3 februari 2021 De trots van
Naam: Gerard van der Werf
Functie(s): Directeur
Plaats: Renkum

Wat houdt je de hele dag bezig?
Mijn dag wordt veelal gevuld met overleggen die gaan over de organisatieontwikkeling, veranderingen, medewerkers, financiële zaken en (potentiële) opdrachtgevers.  

Wat maakt het werk zo mooi?
Toen ik een aantal jaar geleden nog op de golfbaan werkte, zag ik het resultaat van een hele dag werken. Ik was trots op de uitvoering. Aan het eind van de week, als ik dan naar huis reed langs de golfbaan, zag ik het resultaat van ons werk.  

In deze huidige functie praat en beslis ik mee over allerlei zaken. Geen duidelijk en zichtbaar resultaat aan het eind van de dag, frustrerend? Zo af en toe. Gelukkig zijn de overleggen voornamelijk positief. Hierdoor weet ik dat ik met collega’s werk en bouw aan verbeteringen in of aan het bedrijf.  

Wat zijn de uitdagingen in je werk?
Wij op kantoor zorgen ervoor dat de medewerkers buiten op een fijne, efficiënte en leuke manier kunnen werken. Wij staan ten dienste van degene die het werk maken want daarvoor is onze opdrachtgever uiteindelijk bereidt te betalen. Anderzijds, als de zaken voor de medewerkers buiten niet zijn geregeld en er geen nieuw werk binnenkomt, dan stopt het werk buiten ook een keer. We hebben elkaar dus hard nodig om het bedrijf te laten groeien en bloeien en daar kunnen we met elkaar trots op zijn.  

Ik krijg energie als medewerkers fijn en met plezier kunnen werken. Daarnaast vind ik het een uitdaging om te werken aan nieuwe kansen in de markt die onze bedrijven zichtbaar verbeteren.