Deze nieuwe machines helpen ons met duurzaam sportveldonderhoud
1 juni 2021 Innovatie, onderhoud
Sinds kort onderhouden we de sportvelden in de gemeente Groningen. Dat doen we zo duurzaam mogelijk. We halen onder andere het onkruid weg uit de natuurvelden, zonder chemische middelen, en maken de kunstgrasvelden schoon. Om dat efficiënt te doen hebben we geïnvesteerd in nieuwe machines. De nieuwe prikrol- en schijfrol-machines voeren de bestrijding van onkruiden als weegbree en madelief mechanisch uit. Vanuit het oogpunt om duurzaam en efficiënt de sportvelden te onderhouden hebben we de volgende machines aangeschaft.

De Top Clean
Maakt efficiënter kunstgrasvelden schoon. Deze machine ruimt eenvoudig losliggend afval op, zoals kapotte vezels, bladeren, papier, sigaretten en zelfs plastic flessen, zonder de infill te verliezen. De topclean zorgt voor een schoon veld waardoor vervuiling en aangroei van onkruiden tot het verleden hoort.

De Quick-Brush
Voor kunstgrasvelden. De complete oplossing voor het dagelijkse borstelwerk van voetbalveld, korfbalveld, tennis court of hockeyveld. De Quick-Brush voorziet in alle specifieke onderhoudsbehoeftes op het gebied van borstelen.

Twee Topairs (1 met een prikrol en 1 met een snijrol)
De Topair-machines zijn ontwikkeld voor een duurzamer sportveldonderhoud. We gebruiken ze voor het bestrijden van onkruid. De Topair met prikrol maakt kleine gaatjes, zo’n 3 tot 4 cm diep. De Topair met snijrol snijdt door de zoden heen en doodt zo het onkruid. Met een werkbreedte van 2,4 meter heeft de machine 25% meer capaciteit dan de voorgaande machines. Hierdoor kunnen we efficiënter en duurzamer werken. In het kader van de Greendeal worden chemische bestrijdingsmiddelen uitgesloten. Deze twee machines zorgen voor een mechanische bestrijding van ongewenste kruiden in de mat. Door het ‘pesten’ van de ongewenste soorten houden we een grasmat over die gesloten is met sterke grassoorten.

De machines zijn ontwikkeld door GKB, een partij waar we al vaker machines van hebben gehad. De samenwerking bevalt goed. Op verzoek passen zij zelfs machines aan, op onze wensen. Met deze krachtige machines doen we een waardevolle toevoeging aan ons machinepark, kiezen we voor chemievrije onkruidbestrijding en werken we efficiënter en kostenbesparend.