Eerste Nederlandse Supertree officieel in gebruik genomen in Hillegom
20 november 2019 Groen, Innovatie
Donderdag 14 november ging de stekker erin. De eerste Nederlandse Supertree is in gebruik genomen in Hillegom. Daar staat de boom gedurende de eerste etappe van de tournee die hij maakt door Nederland. De Supertree heeft allerlei functies die in de openbare ruimte goed van pas komen. 
Functies
De Supertree is gemaakt door de Enk Groen & Golf en was voor het eerst te zien op de Vakbeurs Openbare Ruimte. Deze Nederlandse versie is gemaakt naar voorbeeld van de Singapore Supertrees en verbindt techniek en groen met elkaar. Het bouwwerk is bedoeld om te inspireren en om mensen bewust te maken van de noodzaak om te innoveren. Het heeft veel mogelijkheden zoals het opvangen van regenwater, luchtzuivering en energieopwekking. Het is ook een ontmoetingsplek met een zitrand, beplanting en verlichting. 

Symbolisch de stekker erin
De Supertree is vanaf heden te bekijken en te gebruiken op de hoek van de Mariastraat en de Hoofdstraat in Hillegom, een plek waar de tree goed tot zijn recht komt. Wethouder Jan van Rijn heeft de boom donderdag 14 november officieel in werking gesteld door symbolisch de stekker in te pluggen. Namens de gemeente waren ook Ed Rapis, Ard Koopman en Jan Sicco Abma aanwezig, namens De Enk directeur Frans Reulink. 

Wat wordt de volgende stop?
De Supertree is tot het einde van het jaar te bewonderen in het centrum van Hillegom. Daarna gaat hij op tournee. Gemeenten die interesse hebben om de Supertree ook een tijdje te gast te hebben, kunnen contact opnemen met De Enk Groen & Golf.