Onze helden op het veld: Fieldmanager Arnold Brans
2 januari 2023 Sport
Arnold begon zo’n 13 jaar geleden als machinist bij De Enk Groen & Golf. Vanuit die functie groeide hij door in het specialistische onderhoud van golfbanen en sportvelden. “Ik reed door het hele land om opdrachtgevers te voorzien van het juiste materieel en specialistische werkzaamheden.”            

Voetbal is een echte passie van Arnold en werken bij een voetbalclub daarmee een grote wens. Na heel wat jaren als machinist is Arnold sinds dit jaar dan ook werkzaam als Fieldmanager bij Vitesse. “De eerste periode ben ik samen met een andere Fieldmanager gestart, maar inmiddels doe ik alles zelfstandig.”
Passie voor gras

“Het is een bijzondere wereld om in te werken, waar je echt een passie voor moet hebben. Een passie voor gras.” Aldus Arnold. Het werk kent flexibele werktijden, en soms een hoge stressfactor. De samenwerking met de spelers en de staf en de complimenten, wanneer het veld er weer mooi bij ligt, zijn onderdelen van het werk waar Arnold veel voldoening uit haalt.           

“Je komt in deze functie meer op de voorgrond en moet daarom communicatief sterk in je schoenen staan. Daar moet je wel tegen kunnen, maar ik heb een enorme binding met deze sport; Wanneer je je eigen werk op tv terug ziet komen dan is dat wel een bijzondere bevestiging! ” 

Kansen krijgen en grijpen

Binnen de Enk heeft Arnold zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen in zijn carrière. “Als je ziet waar ik nu sta op professioneel gebied, dan is dat voor een groot deel aan De Enk te danken!” Ieder jaar is er de mogelijkheid om een opleiding te kiezen, waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen en deze kansen heeft Arnold, naar eigen zeggen, altijd gegrepen. “Dankzij hen sta ik daarom nu hier als Fieldmanager.” 

De communicatie binnen de Enk vindt Arnold ook erg prettig; “De lijnen zijn kort, het contact is laagdrempelig en de communicatie goed, daar houd ik van.” 

Overal voetbal
Niet alleen tijdens zijn werk is Arnold met voetbal bezig. Ook in zijn vrije tijd besteed hij er, met plezier, veel tijd aan. Hij is jeugdtrainer bij de lokale voetbalclub en trapt ook nog graag zelf een balletje met het vriendenteam waar hij onderdeel van is. “Als ik écht even tijd voor mezelf wil, dan ga ik gamen. Dat is voor mij echt ontspanning.”