Onze helden op het veld: Fieldmanager Gijs Boer
26 januari 2023 Sport
“In mijn loopbaan wil ik me graag blijven ontwikkelen en nieuwe dingen blijven doen.” Vertelt Gijs Boer, Fieldmanager bij NEC voor De Enk Groen en Golf. Na een aantal jaar een eigen hoveniersbedrijf te hebben gehad, besluit Gijs dan ook te reageren op een vacature van de golfbaan in Groesbeek. Via zijn werk op deze golfbaan kwam hij uiteindelijk in dienst bij De Enk en werkte hij op verschillende golfbanen. “Ik ben graag flexibel en zit niet snel vastgeroest op een plek.” 

Via De Enk kreeg Gijs de kans om als Fieldmanager aan de slag te gaan en deze pakte hij met beide handen aan. Inmiddels werkt hij al 4 jaar als Fieldmanager voor verschillende stadions, en sinds dit jaar voor NEC.
In de spotlight

“Ik zou een boek kunnen schrijven over mijn werk.” Zegt Gijs. Alle verschillende facetten in het werk en de gedrevenheid van de medewerkers maken het voor hem zo’n mooi vak. Ook het contact met de spelers en andere betrokkenen is een onderdeel waar Gijs enthousiast van wordt. 

Het feit dat zijn werk op tv te bekijken is maakt het extra mooi, maar ook spannend. “Je wilt de beste kwaliteit leveren voor de spelers, daar doe je het voor. Als je het veld echter op tv ziet en het ligt er goed bij, dan geeft dat toch een kick! Dan ben je extra trots!” 

Een vaste basis

Vanuit De Enk heeft Gijs veel contact met de andere Fieldmanagers die er werken. “Er is een ‘stadiongroep’ opgericht. We kunnen altijd op elkaar terugvallen en sparren als we ergens tegenaan lopen. Ik vind het erg fijn samenwerken. Ook word ik bij de Enk bij veel dingen betrokken en staan ze altijd open voor nieuwe ideeën. Ze laten je nooit in de steek. Dat is de meerwaarde van werken bij De Enk. Een vaste, betrouwbare basis.” 

Het is dankzij De Enk dat Gijs nu als Fieldmanager werkt en de kans heeft gepakt om iets nieuws te proberen, zo vertelt hij. “Zonder De Enk was ik hier niet terecht gekomen.” 

Kijkje bij de concurrent
Ook in zijn vrije tijd is Gijs veel met voetbal bezig. Hij geeft training aan het lokale team en kijkt graag naar voetbal op tv. “Ook om te zien hoe de velden bij de concurrent eruitzien natuurlijk!” Daarnaast gaat hij graag met zijn gezin op pad, een stuk fietsen of wandelen met de hond. Als het maar buiten is!