Onze helden op het veld: Fieldmanager Roy van Dijk
16 januari 2023 Sport
“Al sinds mijn 15e werk ik in de ArenA” vertel Roy van Dijk, Fieldmanager bij de Johan Cruijff ArenA. Op zijn 14e begon Roy met een stage op de golfbaan via zijn opleiding ‘Groen & Recreatie’. Dankzij zijn mentor, die wist dat Roy een groot voetballiefhebber is, startte hij het jaar daarop bij de ArenA. “Ik wist meteen dat dit heel goed bij me paste. Ieder vrij uurtje was ik in de ArenA te vinden!” aldus Roy. 

Toen na het eerste jaar stage het beheer van de grasmat in de ArenA werd overgenomen door De Enk Groen & Golf, mocht Roy gelukkig blijven. Na het afronden van zijn stage ging hij dan ook direct in dienst.
De meest bekeken grasmat van Nederland
Het werk is uitdagend en afwisselend, maar vergt ook flexibiliteit. Dat is nou juist wat Roy zo leuk vindt. “Het ene moment is er een feest met de grootste Dj’s van de wereld en een paar dagen later moet het veld weer in de beste staat zijn voor een wedstrijd.” Die uitdaging, daar haalt Roy energie uit. 

“De ArenA is misschien wel de meest bekeken en daarmee ook meest bekritiseerde grasmat van Nederland.” zo stelt Roy. Veel toeschouwers zien het veld alleen tijdens wedstrijden, maar voor Roy is het zijn dagelijks werk. Om die grasmat in perfecte staat te houden komt heel wat meer bij kijken, dan veel mensen zich realiseren. 

“De ArenA is een heel innovatief stadion en ook bij de Enk zijn ze veel met innoveren bezig. We zijn dus constant aan het analyseren; Wat kan makkelijker? Wat kan sneller? Wordt de kwaliteit daar ook daadwerkelijk beter van?” Roy kan 24 uur per dag de data van het veld inzien en ook op afstand zaken bijstellen. In zijn werk als Fieldmanager is hij dus veel met data bezig. 

Dromen achterna bij De Enk
“De directeur van De Enk vroeg me ooit waar ik over 5 jaar wilde staan. Ik gaf aan heel graag Fieldmanager te worden. Zijn antwoord; Dan gaan we daar naartoe werken!” 

Roy is blij met de kansen die hij krijgt binnen De Enk. Hij heeft de mogelijkheid gekregen om scholingen en opleidingen te volgen en snel door te groeien in het werkveld. “Het is heel fijn om te merken dat ze vertrouwen in je hebben!” 

Ook vertelt Roy: “De Enk is actief bezig met vernieuwingen in het werkveld. Daardoor kan ik veel innovaties uitproberen in de ArenA. We ondersteunen de ArenA met nieuwe mogelijkheden en methodes, we zijn proactief. Daarmee kan ik hen laten zien dat we willen blijven ontwikkelen.” 

Slechte grasmat
Ook in zijn vrije tijd is Roy veel met voetbal bezig en voetbalt hij zelf ook graag. “Ik vind het heerlijk om dan op een slechte grasmat te spelen en lekker met vieze kleren van het veld te komen!”