Golfbaan de Tongelreep verlengt de samenwerking met de Enk Groen & Golf
23 februari 2021 Golf
Golf- en Countryclub de Tongelreep en de Enk Groen & Golf zetten hun succesvolle samenwerking de komende jaren voort. Het bestuur van de Eindhovense Golfbaan heeft onlangs besloten om het onderhoudscontract voor een langdurige periode te verlengen.   

4,5 jaar geleden
Vijf jaar geleden heeft Veenstra Adviesburo Golfterreinen BV (VAG) een bestek geschreven voor Golfbaan de Tongelreep. Uit de verschillende ingetekende aannemers koos het bestuur van de golfbaan voor de kwaliteit en innovatiekracht van de Enk. Dat we de afgelopen 4,5 jaar dit vertrouwen volledig hebben waargemaakt blijkt wel uit de ondertekening van het vernieuwde samenwerkingscontract.  

Toekomstplannen
De verlenging van het contract gaat samen met mooie toekomstplannen. Zo worden alle 15 tees gerenoveerd en een ander belangrijk onderdeel van het verlengde contact is het vernieuwen van het bunkerzand. Het huidige zand van de bunkers maakt plaats voor het nieuwe hoogwaardige “hoekige” zand. Dit zand blijft beter liggen, zodat het minder makkelijk uitspoelt. Bijkomend voordeel is dat golfers hierdoor beter de bal uit de bunker kunnen slaan en dat de golfbal minder diep in het bunkerzand plugt. De werkzaamheden zullen deels in het voorjaar en deels in het najaar van 2021 worden uitgevoerd. 

Op de foto te zien, van links naar rechts: Patrick Graafmans (de Enk), Joop Mikkers (baancommissie), Ton van Daal (baancommissie), Ton de Bonouvrie (Baancommissaris/bestuurslid), Peter v.d. berg (Voorzitter), Peter Coppens (de Enk) en Gerard vd Werf (de Enk)