Golfbaan Sallandsche golfclub krijgt nieuwe oefenbaan
16 augustus 2019 Golf
In het Overijsselse Diepenveen ligt de goed onderhouden golfbaan van De Sallandsche Golfclub. De club heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan renovaties, onder andere van tees en bunkers. Half juli is De Enk Groen & Golf gestart met een nieuwe renovatie, dit keer van de oefenbaan. Een aantal problemen zijn daar opgelost en de driving range is verlengd zodat er nu meer mensen tegelijk kunnen oefenen met putten.  
Verbeteringen
De Golfbaan van de Sallandsche golfclub in Diepenveen kent een rijke historie die teruggaat tot 1934. In eerste instantie is de baan aangelegd als 9-holes golfbaan. Eind jaren tachtig is die uitgebreid tot 18 holes. Nu heeft De Enk in opdracht van de Sallandsche de bestaande oefenbaan een grondige make-over gegeven waardoor die beter aansluit bij de wensen van het bestuur en de golfers. Eén van die wensen was om met meerdere mensen tegelijk te kunnen oefenen. Daarvoor was de oefenbaan te klein. Verder was het terrein te heuvelachtig en had de baan te kampen met vochtproblemen. 

Vochtmanagement
De uitbreiding is ontworpen door architect Städler. De Enk is half juli gestart met de werkzaamheden. Met een bulldozer is het terrein afgevlakt. De grond is niet afgevoerd, maar op andere plaatsen gebruikt om te shapen. Er is een grote putting green aangelegd waar spelers het hele jaar door kunnen oefenen onder begeleiding van een leraar. Ook de vochtproblemen zijn aangepakt. De toplaag was vrij vet waardoor de bodem makkelijk water vasthield. Met zand is de toplaag verschraald, waardoor die nu makkelijker water doorlaat en het water ook sneller bij de drains is. 

Uitzetten met gps
Uitvoerder Waatze Broersma over het werk: “Het grove grondwerk hebben we gedaan met behulp van gps. Alle afmetingen hebben we ingelezen in de Kaartviewer en zo hebben we het terrein uit kunnen zetten zonder piketten te gebruiken. Voor de afwerking zetten we de kennis en kunde van onze mensen in. Het wachten is op de beregeningsinstallatie. Zodra we die kunnen integreren in en om de nieuwe oefengreen is het werk klaar en kunnen de golfers naar hartenlust oefenen zonder natte voeten te krijgen.”