Golfbaan Stippelberg verlengt de samenwerking met De Enk Groen & Golf
13 februari 2020 Golf
Na 10 jaar van intensieve samenwerking waarin de baan steeds verder gevormd is, kiest Golfbaan Stippelberg er opnieuw voor om voor meerdere jaren met De Enk Groen & Golf in zee te gaan. De twee partijen hebben dit voornemen recentelijk met een contract bezegeld. 
Verder na 10 jaar
Het is dit jaar 10 jaar geleden dat De Enk Groen & Golf is begonnen met de aanleg van Golfbaan Stippelberg. In de loop der jaren heeft de baan zich dankzij weersinvloeden, het golfspel en het onderhoud ontwikkeld tot een unieke golfbaan. Het management en de stichting van Golfbaan Stippelberg zijn erg tevreden over de samenwerking met De Enk, het onderhoud en de communicatie. Vandaar de keuze om voor de lange termijn samen verder te gaan. 

Toekomstplannen
De verlenging van de samenwerking gaat gepaard met mooie plannen. Begin februari is golfbaanarchitect Michiel van der Vaart langs geweest voor een grondige rondgang samen met greenkeeping. Het zand in de bunkers wordt de komende jaren vervangen, te beginnen met de eerste 9 holes die dit jaar nog aan de beurt zijn. De lijnen en contouren van bunkers en voorgreens worden waar nodig aangepast en bijgestuurd in overleg met de manager en volgens visie van de architect. De ‘run-off areas’ rond de greens gaan weer een belangrijke rol spelen. 

Kwalificatiewedstrijd KLM Open
De komende jaren gaan De Enk en Golfbaan Stippelberg samenwerken om de Brabantse baan verder te ontwikkelen. Op 6 juli 2020 is er een wedstrijd waarbij spelers een wildcard voor het KLM-Open kunnen winnen. De golfbaan zal dan in optimale kwaliteit worden gepresenteerd.