Golfbaan Stippelberg weer genomineerd voor een World Golf Award
26 maart 2019 Golf
Golfbaan Stippelberg is ook dit jaar weer genomineerd voor de World Golf Award in de categorie ‘meest milieuvriendelijke golfbaan’. De golfbaan in Bakel is één van de vijftien kanshebbers voor de prestigieuze titel. Op 29 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.
Enige Nederlandse genomineerde
Golfbaan Stippelberg in de enige Nederlandse genomineerde voor deze titel, net als vorig jaar. Toen ging de prijs naar het Zweedse Ekerum Resort Öland. Ook dit jaar heeft de Brabantse baan gezelschap van veertien andere golfbanen van over de hele wereld, waaronder de winnaar van vorig jaar en de bekende Schotse baan Gleneagles. 

Bijzondere flora en fauna
Manager Dorine Daemen is blij verrast met de nominatie. “Van nature zijn wij veel met duurzaamheid bezig. Ondanks de jonge leeftijd – de Stippelberg is nog maar 8 jaar oud – ziet de baan ziet er erg natuurlijk uit. We hebben bijzondere flora en fauna zoals het vleesetende plantje zonnedauw”, vertelt zij. “We willen de natuur om ons heen stimuleren en daarom hebben we een ooievaarsnest, een bijenhotel en spreeuwenkasten geplaatst. Binnenkort starten we met de aanleg van een kruidentuin.”

Duurzaam onderhoud
Ook het onderhoud gebeurt op een milieuvriendelijke manier. “Daar heeft de Enk Groen & Golf een groot aandeel in”, zegt Dorine. “Zij maaien elektrisch en met robots die een zeer efficiënte maairoute hebben. Verder gaan ze bewust om met water en beregenen ze gericht en met moderne sproei-installaties. Onze baan is dan ook GEO-gecertificeerd. Dat houdt onder andere in dat we minimaal chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken.” William Boogaarts van de Enk vult aan: “Voordat we bemesten meten we eerst de gezondheid van het gras. Daarna strooien we heel gericht met behulp van gps alleen daar waar nodig. Zo geef je nooit te veel en komt het ook niet op verkeerde plaatsen.” 

Verdiend
Dorine Daemen zou het een eer vinden om de prijs voor meest milieuvriendelijke golfbaan in de wacht te slepen. “Wij hebben de Stippelberg in ons hart gesloten. Na een wat lastige start hebben we deze positieve aandacht wel verdiend”, zegt zij. “De baan is  sowieso de moeite waard om te bezoeken, niet alleen vanwege de prachtige natuur, ook vanwege de uitdagende lay-out die voor spelers van ieder niveau uitdagingen biedt.”

Stem op de Stippelberg                                                                                  
Het publiek bepaalt de winnaars voor de World Golf Awards. Stemmen kan tot 15 september, op 29 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de 6e World Golf Awards in Abu Dhabi. Stemmen op golfbaan de Stippelberg kan via deze link