Hanzestrohm kiest voor kleurrijke bedrijfstuin
17 november 2020 Groen
Dat een bedrijfstuin niet saai hoeft te zijn, bewijst het Zwolse bedrijf Hanzestrohm. Rondom hun nieuwe logistieke centrum en kantoorpand mochten we een tuin aanleggen die – net als het gebouw zelf – anders is dan de meeste andere percelen die je op een industrieterrein aantreft.  

Duurzame nieuwbouw
Hanzestrohm – voorheen Hemmink Groep – is een ambitieus bedrijf dat elektrotechnische oplossingen levert voor bouw, industrie en infra. Het familiebedrijf was in de afgelopen jaren uit zijn jas gegroeid. De directie besloot een nieuw onderkomen te bouwen op bedrijventerrein De Marslanden. Begin 2020 is het in gebruik genomen. De bedrijfshal en het kantoorpand zijn duurzaam gebouwd en worden omringd door kwalitatief hoogwaardig groen met een hoge belevingsfactor.

Kleurrijke borders en wilde bloemen
De Enk mocht de tuin aanleggen rondom de twee gebouwen. Het is een uitnodigend geheel van bloeiende vaste planten, bomen en hagen, volgens het Zorgeloos Groen-concept. Anet Scholma van buro Mien Ruys maakte het beplantingsplan. We zijn begonnen met het verbeteren van de grond. In april hebben we vervolgens de borders ingeplant. Het gazon rondom het kantoor is ingezaaid met een ruwgrasmengsel, een mengsel dat een grastapijt geeft met daarin verschillende kleurige wilde bloemen die beurtelings het hele voorjaars- en zomerseizoen bloeien. Begin november hebben we de laatste hand gelegd aan de beplanting met het plaatsen van bomen en hagen.

Om van te genieten
De tuin heeft ook terrassen waar medewerkers en klanten kunnen zitten en hun lunch op kunnen eten. Met deze faciliteiten en het mooie groen straalt het perceel duidelijk uit dat het dient voor het plezier van bezoekers en personeel, ook om in te vertoeven. Net als het pand zelf is de tuin een plaatje; hij is aangelegd om van te genieten en is daarmee een opvallende verschijning op een industrieterrein waar groen in de regel een ondergeschoven rol vervult.