Kinderen planten vaste planten in het Van Nispenpark
10 december 2019 Groen
De jeugd heeft de toekomst, ook wat groen betreft. Dat bleek wel weer op vrijdag 29 november. 60 basisschoolleerlingen waren naar het nieuwe Van Nispenpark in Hillegom gekomen om de uitvoerder van de Enk, die het park aanlegt, te helpen bij het vullen van de plantvakken. De bedoeling van de plantdag was om de kinderen te betrekken bij de toekomst van het groen in hun omgeving.

Schepje mee
Het park is in de afgelopen maanden omgevormd tot een multifunctioneel terrein met plantvakken die de bollenvelden nabootsen. Het werk is nog niet helemaal af, maar de plantvakken wel. De vaste planten konden erin. De kinderen hadden allemaal van thuis een schepje meegenomen om het kattenkruid in de aarde te zetten. Het werd een gezellig ochtend met warme chocomel en een stroopwafel. 

Blij verrast door betrokkenheid
Wethouder Anne de Jong was bij het feestelijke moment aanwezig. Directeur Frans Reulink van De Enk vertelde de kinderen vooraf over het belang van goed groen voor de omgeving en de invloed daarvan op onder andere bijen en andere insecten. Hij was blij verrast met de interesse en de betrokkenheid van de kinderen. “Ze waren heel enthousiast en niet bang om hun handen vuil te maken”, zei hij achteraf. 

Heerlijke honing
Hoe gunstig de invloed van dit soort Zorgeloos Groen-projecten is voor het bijenbestand, blijkt wel uit het werk van imker Patrick van Rossum. Hij plaatst bijenkasten bij groenprojecten van De Enk en zusteronderneming Binder en kan daardoor steeds meer honing oogsten. De kinderen kregen allemaal een potje echte Zorgeloos Groen-honing mee als bewijs van hun bijdrage aan de natuur van de toekomst.