Nick Verbeet en Roy van Dijk; twee talenten in de prijzen
10 maart 2020 Golf, sport, kortgrasbeheer
Bij De Enk werken we aan een groene toekomst. Omdat de jeugd de toekomst heeft, investeert De Enk graag in jong talent. In de gelederen van De Enk zijn er twee die met hun talent in de prijzen gevallen zijn. Wat beweegt deze twee jonge vakmensen en hoe kijken zij tegen hun vak aan? 
Nick Verbeet
De eerste is de 29-jarige Nick Verbeet. In december werd hij Student Greenkeeper of the Year. Nick kwam bij toeval op de golfbaan terecht. Hij had nog nooit van het vak greenkeeper gehoord, tot hij een stageplek zocht. De stage die hij eerst had gevonden in Groesbeek kon niet doorgaan, maar bij Het Rijk van Nijmegen hadden ze nog wel plek voor hem. Het was liefde op het eerste gezicht voor Nick. Wat er zo leuk is aan zijn werk? “Het allerleukste is het werken buiten, in de vrije natuur” vertelt hij. “Het is ook heel afwisselend. We werken met de hand en ook met machines en zelfs met robots. Het is allang niet meer alleen maaien en harken, we werken ook veel met data en we zijn veel bezig met duurzaam golfbeheer. Dat maakt het vak des te interessanter. Meten is weten, is het motto van De Enk en dat geldt in ons vak zeker.” 

Dankbaar 
Nick deed de opleiding Hovenier en Greenkeeper en is sinds 2018 bij De Enk in dienst. In januari is hij begonnen aan de studie Assistent Hoofdgreenkeeper. Zijn collega’s John Bindels en Roel Smits hebben Nick genomineerd voor de titel Student Greenkeeper of the Year, vanwege zijn werklust en tomeloze inzet. Zij waren er ook bij toen Nick op 10 december de award uitgereikt kreeg. De prijs die erbij hoort is een stage van vier weken bij het prestigieuze St. Andrews in Schotland. Een mooie kans voor Nick, die hij met beide handen aangrijpt. “Ik waardeer mijn collega’s en iedereen bij De Enk heel erg”, zegt Nick. “Ik ben ook heel dankbaar voor de nominatie en het podium dat ik daardoor gekregen heb.”

Roy van Dijk
Op 5 maart kreeg de 21-jarige Roy van Dijk, assistent fieldmanager in de Johan Cruijff ArenA de titel High Potential fieldmanager of the Year toegekend. De Enk droeg hem voor omdat hij actief en innovatief meedenkt met de Johan Cruijff ArenA en brutaal genoeg is om zijn mening te geven. Roy is fervent Ajax-supporter maar zijn echte passie ligt bij de grasmat in de ArenA. “Die maken we zo goed mogelijk, ook als er andere clubs op spelen”, lacht hij. Dat doet hij samen met zijn collega’s, waaronder fieldmanager Paul Baas. “Mijn doel is om mezelf te verbeteren en veel te leren van Paul, zodat ik zijn werk over kan nemen als hij er een keer niet is. Ik vind het supergaaf om met dit team de grasmat te onderhouden en ervoor te zorgen dat die er zo goed mogelijk bij ligt.”

Werken met innovaties
Net als Nick werkt Roy ook veel met innovatieve technieken die nauwkeurig de toestand van het gras, de bodem en de omstandigheden in kaart brengen. “We maken de mat slim”, vertelt Roy. “We zijn veel bezig met data, meten bepaalde waardes en kunnen op grond daarvan doelen stellen. Met die metingen kunnen we ook bewijzen dat we die doelen gehaald hebben.” Wedstrijden kijkt hij regelmatig terug, met extra aandacht voor de grasmat. “Ik kijk inderdaad anders naar een voetbalwedstrijd op tv”, zegt hij. Met zijn kritische blik ziet hij dan ook nog wel eens een verbeterpuntje, maar hij kan ook ronduit genieten als de grasmat er fantastisch bij ligt. De High Potential of the Year-award ziet hij als een aanmoediging. “Ik ben heel blij dat De Enk en de ArenA potentie in me zien en me zo veel verantwoordelijkheid geven.”