Nick Verbeet is Student Greenkeeper of the Year
13 december 2019 Golf
Op dinsdag 10 december werd weer het Nationaal Golf & Groen Symposium gehouden, dit keer in hotel Oud London in Zeist. Tijdens het symposium werd ook de jaarlijkse Greenkeeper of the Year-award uitgereikt en de Toro Student Greenkeeper of the Year-award. Die laatste werd gewonnen door Nick Verbeet, assistent hoofdgreenkeeper bij De Enk Groen & Golf. 
Onderaan begonnen
Nick deed de opleiding Hovenier en Greenkeeper. Hij begon als stagiair. Zijn werklust en inzet brachten hem al gauw naar een positie als assistent hoofdgreenkeeper bij de prestigieuze golfbaan van Het Rijk van Nijmegen, waar hij samenwerkt met De Enk-collega en hoofdgreenkeeper Roel Smits. In januari begint hij aan de studie Assistent Hoofdgreenkeeper. 

De nominatie
Uitvoerder golfbaanonderhoud John Bindels vertelt over de nominatie van Nick: “Bij De Enk kwam de vraag om één van onze mensen te nomineren voor Student Greenkeeper of the Year. We dachten meteen aan Nick, vanwege zijn tomeloze inzet. Hij is helemaal onderaan begonnen en was ook bereid om in de avonduren en tijdens vakantieperiodes bunkers te harken. Nu is hij lid van de studieclub Duurzaam Golf Beheer die een paar keer per jaar samenkomt en golfbanen door het hele land erbij betrekt. Wij vinden Nick een grote belofte voor de toekomst.”

De felbegeerde prijs
In de aanloop naar de verkiezing kreeg Nick vragenlijsten voorgelegd van de NGA en de HAS. Ze vroegen hem naar zijn visie op het vak van greenkeeper en op de toekomst van de golfsport. Ook de mening van collega’s werd in de rapporten meegenomen. Dat hij de titel dit jaar gewonnen heeft, vindt hij een hele eer. Er is ook een mooie prijs aan verbonden: een vierweekse betaalde stage op St. Andrews in Schotland, de bakermat van de golfsport. 

Wij feliciteren Nick met zijn titel en wensen hem veel plezier in Schotland.