Nieuwe wijk in Lent krijgt buitenruimte met Zorgeloos Groen
1 juli 2021 Zorgeloos Groen
Woenderskamp is een nieuwbouwwijk in Lent, gebouwd in opdracht van woningcorporatie Talis. De Enk Groen & Golf heeft er de volledige buitenruimte aan mogen leggen, inclusief Zorgeloos Groen.

Eén aanspreekpunt
De nieuwe woonwijk Woenderskamp ligt tegenover Hof van Holland, op 500 meter van station Lent. Er zijn 124 appartementen gebouwd in torens van 3 en 6 verdiepingen hoog. Talis is de opdrachtgever van het hele project. We zijn al langer bekend bij Talis omdat we meerdere projecten voor hen gedaan hebben. Dit keer heeft de woningcorporatie ons voorgedragen bij de bouwaannemer, Nijhuis. Omdat Talis graag werkt met één aanspreekpunt, hebben wij dit project uitgevoerd met Nijhuis als opdrachtgever.

Combinatie van dicht en open
We hebben de gehele buitenruimte aangelegd. Binnenin hebben we een rioolsysteem gemaakt met wadi’s; met zand en grind gevulde greppels die water kunnen vasthouden. We hebben ook de parkeerplaatsen, rijverharding en wandelverharding aangelegd. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van dichte bestrating, voornamelijk dikformaat stenen in twee kleuren t.b.v. de aanduiding van parkeervakken en loop/rijverharding en tegels, en open bestrating, gras. De parkeervakken bestaan uit kunststofplaten waar gras in groeit.

Bomen en vaste planten
Voor de beplanting hebben we ons Zorgeloos Groen-concept ingezet met daarin behoorlijk wat bomen, heesters, klimplanten en vaste planten. Er zijn ook bankjes geplaatst en zitelementen en verlichting aangebracht. Vooral het eerste jaar onderhouden we de beplanting totdat die dichtgroeit. We halen het onkruid weg, geven water als dat nodig is en houden de conditie van de bomen in de gaten. De plantvakken hebben we met Bokashi afgestrooid. Bokashi is gefermenteerd organisch materiaal dat de planten voedt, onkruidgroei tegenhoudt en de waterhuishouding reguleert. Na het eerste jaar is het Zorgeloos Groen onderhoudsvriendelijk.