De Enk start met onderhoud van 28 sportparken in de gemeente De Waadhoeke.
3 mei 2023 sport
Sinds 1 maart 2023 verzorgen we bij De Enk Groen & Golf het onderhoud van de sportvelden in de gemeente De Waadhoeke, voor een periode van 4 jaar.
De gemeente De Waadhoeke is een bijzondere gemeente in Friesland, gelegen in het noordwesten van de provincie vlakbij de Waddenzee. Met Franeker als hoofdplaats en een inwoneraantal van 46.800 is De Waadhoeke een belangrijke gemeente in de regio. We zijn blij dat we onze expertise en ervaring mogen inzetten voor de 28 sportparken die in deze gemeente te vinden zijn.

Het onderhoudswerk dat we uitvoeren zal zich voornamelijk richten op het dagelijks onderhoud van natuurgras, de hybride velden en kunstgrasvelden. Hierbij ligt de nadruk op het groot onderhoud, waarbij we onder andere de sportvelden beluchten, mechanisch onkruid bestrijden en doorzaaien. Voor onkruidbestrijding zetten we innovatieve technieken in; namelijk onkruidrobot Violette. Deze autonome robot detecteert, met een camera, het onkruid op het veld en verwijdert deze vervolgens met een ingenieuze boorkop uit de grond.

Naast voetbalvelden en korfbalvelden onderhouden we ook de kaatsvelden. Zo ook het "Wembley" van het kaatsen waar de jaarlijkse PC-kaatspartij wordt gespeeld. Het Sjûkelân of Sternse Slotland in het centrum van Franeker is een bijzonder terrein waar kaatswedstrijden worden gehouden. De PC-kaatspartij wordt daar al sinds 1856 gespeeld.

Inmiddels zijn we gestart met het onderhoud aan de drainage van de sportvelden en hebben al enkele overleggen gehad met de gemeente. Dit legt een basis voor een goed samenwerkingsverband tussen ons als De Enk Groen en Golf en de gemeente De Waadhoeke.