Onderhoud op golfbaan de Turfvaert nu nog duurzamer
6 mei 2021 Golf, innovatie
Op de golfbaan van de Turfvaert in Rijsbergen gaat De Enk nóg duurzamer verder met onderhoud en beheer. De maaier is vervangen door een volledig elektrische, die ook nog eens heel stil is, en ook enkele handgereedschappen zijn vervangen voor elektrische types.

Heel stil
Jean Heybroek, importeur en dealer van o.a. Toro-machines, heeft in maart de volledige elektrische Toro GreensMaster eTriFlex 3370 afgeleverd op de Turfvaert. Deze machine is uitgerust met een lithium-ion batterijenset met een ruime capaciteit. Onze greenkeepers kunnen er alle greens op golfbaan de Turfvaert achterelkaar mee maaien. De vorige maaier was een dieselmachine. Deze nieuwe is beter voor het milieu – geen CO2-uitstoot, geen dieselverbruik - en maakt zo weinig geluid dat we al vroeg in de ochtend kunnen beginnen met maaien. Dat is veel efficiënter. Greenkeepers en omwonenden hebben geen last van lawaai.

Nieuw handgereedschap
Afgelopen najaar zijn De Enk en Husqvarna een samenwerkingsovereenkomst aangegaan op het gebied van accugereedschap en innovatief werken en denken. Als gevolg daarvan hebben we accu-aangedreven handgereedschappen van Husqvarna, zoals een bladblazer en een grastrimmer, in gebruik genomen op de Turfvaert. Voor onze greenkeepers zijn deze elektrische apparaten veel prettiger om mee te werken. Ze hebben minder last van lawaai en trillingen als ze met dit gereedschap werken.

De Turfvaert koploper
Aandacht voor duurzaamheid is een trend die we op alle Nederlandse golfbanen zien. Maar de Turfvaert is koploper. In de 10 jaar dat De Enk het onderhoud voor zijn rekening neemt op de Rijsbergse golfbaan, is er veel gebeurd op het gebied van milieu en gezondheid en is duurzaamheid een constant aandachtspunt geworden bij alles wat we doen. Er worden nauwelijks chemicaliën meer gebruikt en hoofdgreenkeeper Lee komt met de elektrische scooter naar het werk. Zo werken we samen met onze partners aan een duurzame en vernieuwende toekomst.