Reidingpark in Drachten weer veilig, netjes en mooi
7 december 2020 Groen
Het Reidingpark in Drachten staat er weer tiptop bij. We gaven het park, dat we in 2009 gerenoveerd hebben, een grondige onderhoudsbeurt om de veiligheid van de mensen en de staat en gezondheid van het groen te verbeteren.

Meer licht en lucht
De bomen, heesters en planten waren sinds de renovatie flink gegroeid. In veel hoeken kwam daardoor te weinig licht om de vaste planten onder struiken en bomen te laten groeien. Bovendien gaf het dichte bladerdek de mensen in het park een onveilig gevoel. We hebben de snoeischaar en ander gereedschap ingezet om daar een einde aan te maken. Dankzij een rigoureuze snoeibeurt oogt het park nu veel luchtiger en is er meer zicht op alles wat er zich afspeelt.

Gezonde bomen en planten
Na de grote schoonmaak zijn er nieuwe vaste planten en heesters geplaatst. Er staan nu meer soorten en dat zorgt voor meer kleur, beleving en biodiversiteit in het park. Er zijn ook bomen geplant, wel 60 stuks. Die vervangen de essen die vorig jaar weggehaald zijn omdat ze last hadden van essentaksterfte. Ze vormden een bedreiging voor de gezondheid van de andere bomen en voor de veiligheid in het park.

Na deze grote onderhoudsbeurt is het Reidingpark weer zoals het bedoeld is: groen, open, luchtig en met een sociaal karakter.