De Sallandsche legt targets aan voor verbetering golfspel
11 februari 2020 Golf
De Sallandsche Golfclub ‘De Hoek’ in Diepenveen heeft iets nieuws, ditmaal aan de driving range. De Enk Groen & Golf heeft daar 6 targets gebouwd die de golfers kunnen gebruiken om hun stijl te verbeteren. 
Mikken
Een target is een doelwit waar golfers op kunnen mikken om hun golfspel te oefenen. Er zijn er, verdeeld over de hele driving range, 6 aangelegd, oplopend in grootte. Twee ervan liggen op een afstand van 35 meter en zijn 2 meter in doorsnee. Die op 50 meter ligt, is ook 2 meter in doorsnee. Dan liggen er nog twee op een afstand van 100 meter die 4 meter in doorsnee zijn en de laatste op 150 meter is 6 meter doorsnee. 

De opbouw
De targets liggen in een helling, zodat golfers ze goed kunnen zien. Ze zijn opgebouwd met gebroken puin, aangetrild en afgewerkt met lavasteen. De achterkant is opgevuld met zand en ingezaaid. De targets zijn tot slot afgestrooid met zand zodat ze op hun plek blijven.  

Verbetering 
Met de aanleg van de targets zet De Sallandsche weer een stap op weg naar een betere spelerservaring op de baan. In de afgelopen jaren zijn er, samen met het greenkeepersteam, al veel stappen gezet om de baan te verbeteren. De Enk heeft de targets in de eerste week van februari aangelegd. Ze zijn vanaf nu te gebruiken.