Stippelberg, Heelsum en Rijk van Nunspeet in top 20 Nederlandse golfcourses.
27 augustus 2020 Golf
Drie golfbanen die De Enk Groen & Golf onderhoudt, zijn dit jaar hoog genoteerd in de top 100 golfcourses. Dankzij de reviews op de website top100golfcourses.com vallen ze in de top 20 van de Nederlandse golfbanen. 

Top100golfcourses.com is een onafhankelijke website die informatie geeft over golfbanen over heel de wereld. De ranking komt tot stand aan de hand van de beoordeling van een jury van golfjournalisten die de golfbanen bezoekt. Zij beoordelen puur op de baan; de lay-out, het onderhoud, de natuur.

We vroegen de baanmanagers naar een reactie.
Op nr. 10: Golfbaan Stippelberg, Bakel
De jury: 
Stippelberg is een geweldige nieuwe toevoeging aan het Nederlandse golflandschap. Architecten Michiel van der Vaart, Philip Spogaard en Gerard Jol hebben alles uit het landschap gehaald toen ze deze 27-holes golfbaan ontwierpen.” 
Dorine Damen, manager golfbaan bij Stippelberg: 
“Na de hoge notering van vorig jaar hebben we onderling een weddenschap afgesloten: volgend jaar in de top10. Dat dat gelukt is vinden we bijzonder. Dat ligt niet alleen aan de baan zelf, ook aan de receptie, de horeca en alles wat erbij komt kijken. Maar de baan is en blijft onze corebusiness. Als die niet goed onderhouden wordt, zijn  spelers niet tevreden en komen ze niet terug. Heel belangrijk dus dat dat goed gebeurt. Daarvoor vertrouwen we al jaren op De Enk. Samen hebben we deze mooie notering binnengesleept. Wie weet halen we volgend jaar de top5 wel. Dat is een mooi streven.”

Op nr. 16: Golfbaan Heelsum, Heelsum
De jury:
Golfbaan Heelsum is een klassieke heidebaan op historische grond. Steve Marnoch voert de upgrade uit aan deze uitgestrekte 27-holes baan, bestaande uit 3 complete loops van 9 holes. Heelsum laat zien wat je kunt bereiken op een groot terrein met een beperkt budget, zonder grote en dure wijzigingen in de originele spelinfrastructuur.”
Gerd Jan Toonen, baanmanager bij golfclub Heelsum: 
“De hoge notering heeft Heelsum te danken aan de lay-out, de ligging en het type golfbaan. Het is een klassieke heidebaan, die wordt door veel spelers gewaardeerd. In de top20 staan betekent sowieso dat je de beschikking hebt over een goede golfbaan. Voor ons is dat ook marketingtechnisch interessant. We vinden het belangrijk om constant te verbeteren en daarom investeren we in de vernieuwing van de baan. Verder speelt onderhoud een grote rol. Dat willen we zo veel mogelijk duurzaam doen, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Het onderhoud en de aanpassingen voert De Enk uit. Dat is een goede samenwerking. De Enk is vernieuwend en pro-actief. Je merkt dat er een groot bedrijf achter zitten waar veel kennis en ervaring is. Als er iets speelt, kunnen we altijd terugvallen op een enorme kennisbank. Dat geeft een heel gerust gevoel.”

Op nr. 19: Golfbaan Het Rijk van Nunspeet, Nunspeet
De jury: 
De golfbaan van Het Rijk van Nunspeet is het beste ontwerp van golfbaanarchitect Paul Rolin op Nederlandse bodem. De drie 9-holes circuits zijn eind jaren tachtig in het bosachtige landschap aangelegd. De noordelijk en oostelijke lus worden algemeen beschouwd als de hoofdbaan. De echte verrassing zit in de zuidelijke lus, met een paar uitstekende holes waarvan sommige met water.”
Peter Hemmen, General Manager Golfbaan Het Rijk van Nunspeet:
“Met meer dan 2000 reviews is Het Rijk van Nunspeet de golfbaan in Nederland met het hoogste aantal reviews op  ‘s werelds  meest bezochte golfreview website Leadingcourses.com. De kwaliteit van de golfbaan is zeker te danken aan de hechte samenwerking met het team van De Enk. Alles wat we horen van leden en gasten over de baan en alles wat we zelf zien in de baan wordt besproken met het greenkeepersteam. Door iedere dag met z’n allen bovenop de bal te zitten houden we de kwaliteit van de baan op het niveau waar Het Rijk van Nunspeet voor wil staan. De goede en zeer hechte  samenwerking met een partij die passie heeft voor groen is voor ons  zeer belangrijk in het borgen van de kwaliteit. Het Rijk Golfbanen staat voor kwaliteit en gastvrijheid. Iedere dag weer zet iedereen in het 40-koppige team van Het Rijk van Nunspeet zich in om het verschil te maken voor de vele gasten en leden die gebruik maken van de prachtige faciliteiten.  Bij Het Rijk Golfbanen zeggen we dan ook: “Zo mooi kan golf zijn.”