Turf Tank One toert door Nederland
21 september 2020 Innovatie
Heel Nederland recht belijnd, dat is het doel van de Turf Tank One. Tenminste als het over sportvelden gaat. De eerste robotbelijner van Nederland is op tournee door Nederland en zorgt er op verschillende plaatsen voor dat het voetbalseizoen strak van start kan. 
Aan het werk bij Opperdoes
Vlak voor de start van het voetbalseizoen was de machine aan het werk bij v.v. Opperdoes, in de gemeente Medemblik. Medewerkers van de club hebben de hoekpunten van het veld ingemeten. De Turf Tank One werkt namelijk via gps. Op basis van die vier punten kon de robotbelijner volledig zelfstandig en uiterst nauwkeurig aan de slag met het neerzetten van de belijning op het veld. 

Minder beroep op vrijwilligers
Bij v.v. Opperdoes zijn ze enthousiast. Normaal gesproken zijn ze een paar uur bezig met de belijning van een veld, nu was de klus in 25 minuten geklaard. Een hele zorg minder voor de vrijwilligers, die toch al niet in grote getalen voorradig zijn. De club ziet daarom de Turf Tank One graag terug in de gemeente Medemblik. Met een robotbelijner kunnen alle velden in de gemeente in één à twee dagen van belijning voorzien worden. 

Gerenoveerde velden in Assen
In Assen heeft de Turf Tank One vervolgens twee velden voorzien van belijning. De velden zijn gerenoveerd in opdracht van de gemeente, onder begeleiding van Sweco. Bij de oplevering is de plaatsing van hoekpunten vastgelegd. De velden zijn uitgezet en belijnd in 1,5 uur. Zonder de Turf Tank One zijn twee personen hier 4-6 uur mee bezig. Bijkomend voordeel: de doelpotten worden meteen mee gemarkeerd. Dankzij die markering staat het doel altijd op de juiste plaats en weet men zeker dat de belijning volgens de regels is aangebracht. 

Bekijk hier de Turf Tank One in bedrijf

Primeur bij Vitesse
In juli had De Enk Groen & Golf de primeur met de Turf Tank One van Milati Grass Machines BV. De machine was voor het eerst in actie op de voetbalvelden van Vitesse. 
Ook interesse? Neem contact op met Arthur Berends, a.berends@deenkgroenengolf.nl.