Veel bomen geplant tijdens Nationale Boomfeestdag 2019
21 maart 2019 groen
Op woensdag 13 maart was het weer Nationale Boomfeestdag in Nederland. ‘Ieder kind een boom’ is het motto van de jaarlijks terugkerende dag. Op verschillende plekken in het land hielp de Enk Groen & Golf de kinderen om bomen te planten. 
Kinderen betrekken bij de natuur
Het doel van Nationale Boomfeestdag is om basisschoolkinderen in de leeftijd van 9 en 10 jaar meer inzicht, kennis en begrip voor bomen en de natuur bij te brengen. Ze leren over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en hoe ze hier zelf hun steentje aan bij kunnen dragen. De Stichting Nationale Boomfeestdag streeft ernaar om ieder kind tijdens de basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. De Enk Groen & Golf onderschrijft de doelstellingen van de stichting en werkt graag mee aan de uitvoering ervan. 

In het noorden
In het noorden van het land plantten kinderen uit groep 5 en 6 van obs De Tille uit Drachten samen met wethouder Robert Bakker van de gemeente Smallingerland vijf bomen in het klimaatbosje langs het park aan de Fabriciuslaan. De Enk vestiging Drachten deed een paar dagen eerder alvast het grondwerk, zodat de kinderen en de wethouder meteen aan de slag konden met het planten van de bomen. 

In het westen
In het westen van het land hielpen Marcel Hellenkamp, Marck Buijs en Dennis Oomen van de vestiging Rijnsaterwoude zes basisscholen in de gemeente Zaanstad om bomen te planten. Op initiatief van een medewerker van de gemeente ruilden zij een stukje bestrating van hun schoolplein in voor een klimaatboom die CO2 opneemt, regenwater opvangt en koelte creëert. De Enk heeft de planlocatie aangelegd, de grond verbeterd, de boom geleverd en de kinderen begeleid bij het planten van de boom. 

In het oosten
Ook in Arnhem werd een boom geplant door een wethouder van de gemeente. Kevin Ruiter heeft haar daarbij geassisteerd namens de Enk Groen & Golf.

2e woensdag van maart
Volgend jaar is er weer een Nationale Boomfeestdag op de tweede woensdag van maart.