Verouderd Santrijn-park Oosterhout wordt multifunctionele verblijfsruimte
8 mei 2020 Groen, terreininrichting
Een grote opknapbeurt voor het Santrijn-park in hartje Oosterhout. De buurtbewoners waren eraan toe. Het in onbruik geraakte park is opnieuw aangelegd en is nu een multifunctioneel gebied voor omwonenden waar ze kunnen wandelen, spelen en recreëren.
Groen, water en paden
Terwijl er rondom flink gebouwd werd, verpauperde het park. Het was een doorsteekroute geworden voor fietsers en scooters. De nieuwe lay-out moet daarmee afrekenen. In het nieuwe ontwerp heeft de gemeente Oosterhout hoogteverschillen en slingerende paadjes opgenomen. Er zijn ook wadi’s voor het opvangen van overtollig regenwater. Eén van die wadi’s kreeg stapstenen en dient als speelplek voor kinderen. Op een andere plek in het park zijn speeltoestellen geïnstalleerd en overal staan bankjes. Ook het groen is aangepakt. Er zijn meer bomen en planten aangeplant. Zo wordt het Santrijn-park een plek waar jong en oud kan ontspannen. 

Plantvakken en Zorgeloos Groen
De Enk Groen & Golf heeft de aanleg van het groen aangenomen. Vanwege de geografische ligging is daarvoor zusterbedrijf Binder Groenprojecten in Poortugaal ingeschakeld. Die zijn half maart begonnen met de aanleg van de plantvakken. Anet Scholma van buro Mien Ruys maakte daarvoor het beplantingsplan volgens het Zorgeloos Groen-concept dat het hele jaar door een kleurrijk beeld geeft. De gazons zijn eind april ingezaaid. 

Bijenhotel
In mei wordt het geheel vernieuwde park opgeleverd. Ondanks de corona-uitbraak heeft het werk nauwelijks vertraging opgelopen. Het buitenwerk kon zonder grote ingrepen op gepaste afstand uitgevoerd worden. Er volgt nog een officiële opening waarbij de Enk als finishing touch een bijenhotel plaatst.