Vitesse verlengt samenwerking met De Enk Groen & Golf
20 september 2022 Sport
Inmiddels is De Enk al zo’n 3 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de sportvelden bij eredivisieclub Vitesse. Het gaat hierbij om twee kunstgrasvelden en drie natuurgrasvelden op de fraaie trainingsaccommodatie op Papendal, het nationaal sportcentrum van Nederland, en het wedstrijdveld in GelreDome. Onlangs werd de samenwerking verlengd.
Beste veldkwaliteit
Toen de samenwerking in 2019 tot stand kwam, was één van de wensen van Vitesse dat De Enk zou meedenken over de toekomst van de velden. Bij ‘de vernieuwers’ bleken ze daarvoor aan het juiste adres.
Omdat De Enk de wensen van de spelers inventariseert en metingen op de grasmat uitvoert, kan het samen met de technische staf streven naar de beste veldkwaliteit. De velden moeten niet alleen binnen de normen van de KNVB en de UEFA liggen, maar ook passen bij de voorkeuren van de club en bestand zijn tegen het intensieve dagelijkse gebruik. 

Perfecte lijnen 
Inmiddels rijdt er op de trainingsvelden een robot rond die de lijnen trekt. De ‘Intelligent One’ was de eerste belijningsrobot die zelfstandig de lijnen verzorgt op sportvelden. De machine wordt bestuurd met gps en doet zowel op natuurgras als op hardere ondergronden zijn werk. Dankzij het gebruik van de robot kan er sneller en efficiënter gewerkt worden.  

De Enk en Vitesse blijven nauw samenwerken om de kwaliteit te verhogen en doen dat op een zo duurzaam mogelijke manier. Denk bijvoorbeeld aan elektrische maaiers en trekkers, maar ook aan het zo efficiënt mogelijk inzetten van de belichting en de beregening, aan de hand van metingen en naar wens van het gras. 

Woord van dank
Wij danken Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, Luc Gerritsen, facilitair manager, de technische staf en alle betrokkenen voor dit voortdurende vertrouwen en kijken uit naar het voortzetten van deze prettige samenwerking.

Samen staan we sterk en halen het beste uit elkaar.