Voormalig belastingkantoor in Arnhem krijgt fraaie en nuttige buitenruimte
13 januari 2020 Terreininrichting
Bij twee monumentale panden aan de Velperweg in Arnhem heeft De Enk Groen & Golf de buitenruimte opnieuw ingericht. Het plan dat er lag is met veel vrijheid ingevuld, tot tevredenheid van de opdrachtgever en de nieuwe gebruikers en bewoners. 
Nieuwe bestemming
De twee gebouwen zijn eigendom van vastgoedontwikkelaar Magis Vastgoed. Eén ervan is een voormalig kantoor van de Belastingdienst. Het kantoor heeft een nieuwe bestemming gekregen: Magis heeft er appartementen van gemaakt. Het terrein eromheen is nu door De Enk aangepast aan de nieuwe functie. 

De basis
Om te beginnen is het terrein opgeruimd en is er grondwerk verricht om de juiste hoogtes te verkrijgen. In de grond zijn kabels en leiding voor de verlichting en nieuwe riolering verwerkt. Het sierstraatwerk is gedaan met gebakken stenen die deels al aanwezig waren en hergebruikt zijn. Een mooie en duurzame oplossing. Verder zijn er plantvakken gemaakt die gevuld zijn met ragteelaarde, zadenvrijegrond die zorgt voor een schone, onkruidvrije start voor het plantwerk. 

Zorgeloos Groen 
De beplanting is volgens het Zorgeloos Groen-concept aangelegd. Naast veel bloeiende planten en heesters zijn hier onder andere 20 bomen aangeplant om de omliggende gebouwen en de parkeergarage aan het zicht te onttrekken. Een enorme naaldboom die er al stond is, conform de wens van de gemeente, blijven staan en in het plan opgenomen. 

Vrije hand
Op de parkeergarage is een daktuin gemaakt. Met cortenstaal is in organische vormen hoogte gecreëerd voor de beplanting. Verder zijn er een aantal parkeerplaatsen gecreëerd en een gazon aangelegd. Bij het invullen van het plan kreeg De Enk de vrije hand van opdrachtgever Magis. Binnen het gegeven budget is een sfeervolle en nuttige buitenruimte gerealiseerd. De opdrachtgever was zeer tevreden over het meedenken en de praktische invulling.