De Zilverkamp bekroont Zorgeloos Groen-project met bijenhotel
23 oktober 2019 Zorgeloos Groen, biodiversiteit
Op 10 oktober heeft wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard, onder belangstelling van buurtbewoners, in de wijk de Zilverkamp een bijenhotel geopend. Het is de finishing touch voor de groenrenovatie in de wijk. Het verouderde groen is er vervangen door Zorgeloos Groen, aangelegd door De Enk Groen & Golf. 
Meer tuin dan plantsoen
Voor de gemeente was dit project een pilot. Zij heeft De Enk Groen & Golf gevraagd om op deze plek het Zorgeloos Groen-concept toe te passen, voor meer kleur, fleur, openheid en licht. De bewoners, die nauw bij het proces betrokken zijn geweest, zijn zeer tevreden met hun nieuwe groene omgeving. Dankzij de verscheidenheid aan vaste planten is er in ieder seizoen wel iets te beleven en doet het openbare groen eerder aan als tuin dan als plantsoen. De bewoners ervaren meer binding met hun woonomgeving en meer sociale cohesie. De bankjes zijn nu vaker bezet. 

Stimulans voor de bijenpopulatie
Het nieuwe groen is ook een uitnodiging voor vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Die keren terug in de omgeving; goed voor de biodiversiteit. De Enk heeft de buurt, als kroon op het werk, een verblijfplaats aangeboden voor de welkome gasten. Hopelijk draagt het bijenhotel bij aan het uitbreiden van de bijen- en insectenpopulatie in de gemeente. Als voorschot heeft iedere aanwezige aan het eind van de middag een potje bijenhoning mee mogen nemen.