Zo bereiden we onze golfbanen voor op wedstrijden
3 augustus 2021 Golf
Zoals elk jaar worden er ook dit jaar veel wedstrijden georganiseerd door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de golfclubs. Het zijn er honderden, voor verschillende leeftijdscategorieën en speelsterktes. Ook op verschillende banen die De Enk onderhoudt worden wedstrijden gespeeld, zoals bijvoorbeeld op Het Rijk van Nijmegen, Het Rijk van Nunspeet, de Sallandsche Golfclub en Stippelberg. Op de Sallandsche Golfclub ging een groot toernooi van start. We vroegen de greenkeepers ter plekke hoe ze de baan daarop voorbereiden.  

Het NK Matchplay
Een van de grotere toernooien is het NK Matchplay. De eerste rondes werden gespeeld op vrijdag 23 juli. De beste senioren en junioren kwamen naar Diepenveen om hun matches te spelen bij de Sallandsche Golfclub. De Enk doet alle werkzaamheden voor dit toernooi.

Snelle greens
De greens moeten er top bij liggen en moeten van een dusdanige kwaliteit zijn dat de bal de streefsnelheid kan halen bij het uitputten. Daarom maaien we het gras meerdere keren per dag. Hoe beter de kwaliteit van de green samen met de grashoogte, hoe sneller een green. De maaihoogte speelt hierin dus een rol. Voor dit toernooi houden we de lengte van het gras op 3.8 mm. Het gras werd ook nog gerold met een speciale rolmachine. De snelheid van de greens wordt gemeten met een stimpmeter. We streven naar een stimp van 9 feet. Dat hebben we in het openingsweekend gehaald.

Complimenten van de NGF
De NGF was uitermate tevreden, we kregen alleen maar complimenten. Daar hebben we natuurlijk ook extra hard voor gewerkt. In het weekend van 23, 24 en 25 juli zijn we continu met minimaal drie mensen aanwezig geweest. In de week naar het toernooi toe waren we met meer.