project : 400 meter daktuin op het dak van ALC
In januari 2023 startten we bij De Enk Groen & Golf met een nieuw daktuinproject. Op het ALC-gebouw in Amsterdam, de eerste XXL stadshub, werd een daktuin van maar liefst 400 meter lang gerealiseerd. 

Landschapsarchitect Lodewijk Baljon maakte het ontwerp van de daktuin en in opdracht van CTP/ Real Q zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan met de volledige engineering van het project, om tot een goed uitvoerbaar plan te komen.
Het is een complex project met veel verschillende elementen. Er zijn vele soorten beplanting te vinden op de daktuin, zoals fruitbomen, vaste planten, grassen, bloemen en klimplanten. Er wordt op de daktuin gebruik gemaakt van verschillende, grote trappen naar de entrees die tevens te gebruiken zijn als zitplekken. Ook zijn er verschillende ontmoetingsplekken om te sporten; zoals een pannaveld en bootcampplekken, maar ook een ruim terras om te ontspannen en te borrelen. Zelfs voor een moestuin is er ruimte in de grote kantoortuin. Een zeer complete daktuin vol mogelijkheden dus!
Een pannaveldje, ligstoelen, bootcampplekken en ruimte om te recreëren. Dat kan allemaal op het dak van het Amsterdam Logistic Cityhub (ALC)