project : Aanleg eetbare tuin bij Rabobank-hoofdkantoor in Utrecht
De tuin bij het hoofdkantoor van de Rabobank was niet meer dan een stenen vlakte met hoge bomen en werd nauwelijks gebruikt. Verouderd en niet gebruiksvriendelijk. De Rabobank besloot beter gebruik te maken van de ruimte, zodat de 6500 medewerkers die in het kantoor werken ook buiten kunnen werken, ontspannen en eten. Het hele terrein ging op de schop. Nu ligt er een moderne groene oase, aangelegd vanuit het motto ‘eetbaar voor mens en dier’.
Appels en peren plukken
Het ontwerp is gemaakt door Lodewijk Baljon. Het is een tuin geworden waar de zesenhalf duizend medewerkers van de Rabobank tijdens de lunch lekker in kunnen zitten. De bloementuin is een eetbare tuin voor dieren. Er staan veel soorten, er is veel nectar die bijen en andere insecten aantrekken. Er staan ook echte fruitbomen. Geen sierfruit, maar echt eetbaar fruit. In de zomer zijn er appels en peren te plukken.
Twee delen toch één
Het bijzondere is dat het één tuin is geworden. De twee totaal verschillende tuindelen vormen toch samen één geheel. Er is een deel dat bestaat uit terrassen, opgebouwd uit lagen van steeds 50 centimeter hoog, en er is een bloementuin die op het dak van de parkeerkelder ligt. Die is speciaal voor de liefhebbers. Hij is te bereiken door de vijver over te steken via de stapstenen. Er zijn geen zitplaatsen, alleen een wandelpad. De tuin wordt omsloten door een grote zitbank van duurzaam bamboecomposiet. 
De bloementuin is een eetbare tuin voor dieren. Er staan ook echt fruitbomen. In de zomer kun je hier appels en peren plukken. 
Meer dan 180 soorten
De Enk heeft de tuin aangelegd. Eerst is al het oude weggehaald en afgevoerd. Vervolgens is begonnen met de uitvoering van het nieuwe ontwerp. De bestaande vijver is intact gebleven, maar kreeg wel een natuurfilter en een brug die optisch lijkt te zweven. Omdat de helft van de tuin, inclusief de vijver, op het dak van de parkeergarage ligt, heeft De Enk daar bouwkundige aanpassingen gedaan en is er nieuwe dakbedekking aangelegd. De Enk heeft ook verlichting en beregening geïntegreerd. Verder zijn er in de tuin meer dan 180 soorten vaste planten geplant, waaronder kruiden, plukgroenten en notenbomen. 
Moderne snufjes
De nieuwe tuin is nu een multifunctionele buitenruimte waar medewerkers kunnen werken en hun pauze door kunnen brengen. Daarvoor heeft de tuin moderne, functionele details zoals banken met ingebouwde zonnepanelen die kinetische energie leveren. Rabobank-medewerkers kunnen er contactloos hun telefoon opladen. In de tuin zijn ook buitenwerkplekken verweven met tafels, wifi en stroom. In de toekomst wil de Rabobank er ook outdoor samenkomsten zoals evenementen en workshops organiseren.