project : Bedrijfstuin Hanzestrohm
Dat een bedrijfstuin niet saai hoeft te zijn, bewijst het Zwolse bedrijf Hanzestrohm. Rondom hun nieuwe logistieke centrum en kantoorpand mochten we een tuin aanleggen die – net als het gebouw zelf – anders is dan de meeste andere percelen die je op een industrieterrein aantreft. De directie wilde graag een kleurrijke tuin en daarom koos Hanzestrohm voor Zorgeloos Groen.
Duurzame nieuwbouw
Hanzestrohm – voorheen Hemmink Groep – is een ambitieus bedrijf dat elektrotechnische oplossingen levert voor bouw, industrie en infra. Het familiebedrijf was in de afgelopen jaren uit zijn jas gegroeid. De directie besloot een nieuw onderkomen te bouwen op bedrijventerrein De Marslanden. Begin 2020 is het in gebruik genomen. De bedrijfshal en het kantoorpand zijn duurzaam gebouwd en worden omringd door kwalitatief hoogwaardig groen met een hoge belevingsfactor.
Kleurrijke borders en wilde bloemen
De Enk mocht de tuin aanleggen rondom de twee gebouwen. Het is een uitnodigend geheel geworden van bloeiende vaste planten, bomen en hagen, volgens het Zorgeloos Groen-concept. Anet Scholma van buro Mien Ruys maakte het beplantingsplan. Eerst is de grond verbeterd, daarna hebben we de borders ingeplant. Het gazon rondom het kantoor is ingezaaid met een ruwgrasmengsel. Dat geeft een grastapijt met daarin verschillende kleurige wilde bloemen die beurtelings het hele voorjaars- en zomerseizoen bloeien. In de tuin staan ook bomen en hagen.
De tuin is duidelijk aangelegd om van te genieten. Daarmee is de nieuwe locatie van Hanzestrohm een opvallende verschijning op een industrieterrein waar groen in de regel een ondergeschoven rol vervult.
Om van te genieten
De tuin heeft ook terrassen waar medewerkers en klanten kunnen zitten. Hij is duidelijk aangelegd om van te genieten en voor het plezier van bezoekers en personeel. Pand en tuin complementeren elkaar. Het geheel is daarmee een opvallende verschijning op een industrieterrein waar groen in de regel een ondergeschoven rol vervult.