project : Belijningsrobot in trainingscomplex Vitesse
Sinds 2019 trekt een robot de lijnen op de trainingsvelden van eredivisieclub Vitesse. De Enk Groen & Golf, verantwoordelijk voor het kortgrasbeheer in het complex, koos voor de Intelligent One van leverancier Milati Grass Machines BV.
Strak en nauwkeurig
De Intelligent One is de eerste belijningsrobot die zelfstandig de lijnen verzorgt op sportvelden. De machine wordt bestuurd met GPS en doet zijn werk zowel op natuurgras als op hardere ondergronden. Bedrijfsleider Kortgrasbeheer Arthur Berends over de keuze: “Na gesprekken met Milati en tests hebben we gekozen voor deze machine. Het resultaat is strakker en nauwkeuriger dan handwerk. Met het robotiseren van de belijning besparen we veel tijd. We zijn ook enthousiast over het bedieningsgemak. Is er een extra lijn nodig, dan zetten we die via de tablet in het schema en de robot voert het uit. De spelers van Vitesse zijn blij met de superstrakke lijnen.”
Nieuwe mogelijkheden
Wij zijn één van de eersten die de machine in Nederland in bedrijf hebben genomen. Voor ons is dit een nieuwe stap in de robotisering van de afdeling kortgrasbeheer en een welkome aanvulling op het machinepark. In samenspraak met de leverancier bekijken we wat er nog meer mogelijk is met de Intelligent One. De machine is namelijk ook geschikt voor het belijnen van andere sportvelden zoals volleybalvelden, rugbyvelden en zelfs voor het belijnen van parkeervakken.
We zijn enthousiast over het bedieningsgemak en de spelers van Vitesse zijn blij met de superstrakke lijnen