project : Buitenruimte voormalig belastingkantoor Velperweg in Arnhem
Bij twee monumentale panden aan de Velperweg in Arnhem heeft De Enk Groen & Golf de buitenruimte opnieuw ingericht. Het plan dat er lag is met veel vrijheid ingevuld, tot tevredenheid van de opdrachtgever en de nieuwe gebruikers en bewoners. 
Belastingkantoor wordt appartementengebouw
De twee gebouwen zijn eigendom van vastgoedontwikkelaar Magis Vastgoed. Eén ervan is een voormalig belastingkantoor dat een nieuwe bestemming gekregen heeft. Magis heeft er appartementen van gemaakt. Het terrein eromheen heeft De Enk aangepast aan de nieuwe functie.
De werkzaamheden
Om te beginnen is het terrein opgeruimd en is er grondwerk verricht om de juiste hoogtes te verkrijgen. In de grond zijn kabels en leiding voor de verlichting en nieuwe riolering verwerkt. Het sierstraatwerk is gedaan met gebakken stenen die deels al aanwezig waren en hergebruikt zijn. Een mooie en duurzame oplossing. Verder zijn er plantvakken gemaakt die gevuld zijn met ragteelaarde, zadenvrijegrond die zorgt voor een schone, onkruidvrije start voor het plantwerk.
Voor de invulling van het plan gaf Magis de vrije hand. Binnen het budget heeft De Enk een sfeervolle, nuttige buitenruimte gerealiseerd. 
Zorgeloos Groen 
De beplanting is volgens het Zorgeloos Groen-concept aangelegd. Naast veel bloeiende planten en heesters zijn hier onder andere 20 bomen aangeplant om de omliggende gebouwen en de parkeergarage aan het zicht te onttrekken. Een enorme naaldboom die er al stond is, conform de wens van de gemeente, blijven staan en in het plan opgenomen.
Bijzonderheden
Op de parkeergarage is een daktuin gemaakt. Met cortenstaal is in organische vormen hoogte gecreëerd voor de beplanting. Verder zijn er een aantal parkeerplaatsen gecreëerd en een gazon aangelegd. Bij het invullen van het plan kreeg De Enk de vrije hand van opdrachtgever Magis. Binnen het gegeven budget is een sfeervolle en nuttige buitenruimte gerealiseerd. De opdrachtgever was zeer tevreden over het meedenken en de praktische invulling.