project : Gazon met bloemen Marineterrein Amsterdam
Het Marineterrein in Amsterdam heeft een gerenoveerd gazon. Een deel daarvan hebben we voorzien van bollen en bloemenzaad, zodat het terrein van februari tot diep in het najaar continu in de bloemen staat. Dat maakt het terrein een kleurrijke omgeving die niet alleen aantrekkelijk is voor mensen, maar ook voor bijen, insecten en andere dieren. 
Gerenoveerd gazon
Het Marineterrein in Amsterdam is voor een deel openbaar gebied dat bestemd is voor recreatie. Mensen komen er naartoe en kiezen een plekje in het gras om van de zon en de omgeving te genieten. We constateerden dat de staat van het gazon niet bijzonder goed was. Daarom hebben we voorgesteld om het te renoveren. 
Meer biodiversiteit
Een volgende stap was het verbeteren van de biodiversiteit op het terrein. Het Marineterrein is deels onderzoekslocatie waar allerlei pilots gedaan worden, met biodiversiteit als belangrijk onderwerp. We hebben voorgesteld om bloembollen en een bloemmengsel aan te brengen in het gazon, aan de rand van de recreatiestrook. Het plan hebben we verder uitgewerkt en de bollen en het bloemmengsel in verschillende fasen gepoot en gezaaid.  
Het resultaat is een uitbundige bloemenzee. De combinatie van bollen en bloemenmengsel geeft het hele jaar door mooie, gevarieerde beplanting.
Het hele jaar bloemen
Het resultaat is een uitbundige bloemenzee. Van februari tot en met juli bloeien de krokussen, tulpen, narcissen, hyacinten en sieruien. Vanaf mei/juni gaat dan ook het bloemenmengsel met onder andere duizendblad, margrieten, avondkoekoeksbloem, rode klaver en boterbloemen meedoen. De combinatie geeft het hele jaar door mooie, gevarieerde beplanting. Goed voor de bijenpopulatie en die van andere insecten.