project : Nieuwe oefenbaan Sallandsche golfclub

In het Overijsselse Diepenveen ligt de goed onderhouden golfbaan van De Sallandsche Golfclub. De club heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan renovaties, onder andere van tees en bunkers. Half juli is De Enk Groen & Golf gestart met een nieuwe renovatie, dit keer van de oefenbaan. Een aantal problemen zijn daar opgelost en de driving range is verlengd zodat er nu meer mensen tegelijk kunnen oefenen met putten.  
Verbeteringen
De Golfbaan van de Sallandsche golfclub in Diepenveen kent een rijke historie die teruggaat tot 1934. In eerste instantie is de baan aangelegd als 9-holes golfbaan. Eind jaren tachtig is die uitgebreid tot 18 holes. Nu heeft De Enk in opdracht van de Sallandsche de bestaande oefenbaan een grondige make-over gegeven waardoor die beter aansluit bij de wensen van het bestuur en de golfers. Eén van die wensen was om met meerdere mensen tegelijk te kunnen oefenen. Daarvoor was de oefenbaan te klein. Verder was het terrein te heuvelachtig en had de baan te kampen met vochtproblemen. 
Vochtmanagement
De uitbreiding is ontworpen door architect Städler. Eerst is met een bulldozer het terrein afgevlakt. De grond is niet afgevoerd, maar op andere plaatsen gebruikt om te shapen. Er is een grote putting green aangelegd waar spelers het hele jaar door kunnen oefenen onder begeleiding van een leraar. Ook de vochtproblemen zijn aangepakt. De toplaag was vrij vet waardoor de bodem makkelijk water vasthield. Met zand is de toplaag verschraald, waardoor die nu makkelijker water doorlaat en het water ook sneller bij de drains is. 
De bestaande oefenbaan kreeg een grondige make-over waardoor die nu beter aansluit bij de wensen van het bestuur en de golfers.
Uitzetten met gps
Het grove grondwerk is gedaan met behulp van gps. Alle afmetingen zijn ingelezen in de Kaartviewer en zo is het terrein uitgezet zonder piketten te gebruiken.