project : van Nispenpark Hillegom
In 2019 kreeg Hillegom een totaal vernieuwd centrum. De centrumplannen zijn in fases uitgevoerd met de herinrichting van het Van Nispenpark als kleurrijke kroon op het werk. De Enk Groen & Golf zorgde voor de uitvoering.
Cultuur
Sinds de renovatie is het park vooral een prettige plek om te verblijven. Het kreeg ook een thema mee: cultuur. De herinrichting loopt rond de kerk, neemt een stukje winkelstraat mee en vloeit dan over in het park. Het resultaat is een uitnodigend dorpspark dat past bij de omgeving en dat karakteristieke gebouwen zoals de kerk goed uit laat komen. Dankzij de thematische invulling is er in het park ruimte voor optredens, theater, muziek- en dansuitvoeringen, sport en spel.
Biodiversiteit
De gemeente brengt met de herinrichting ook meer biodiversiteit in het centrum. Daarom kreeg het park naast een waterpartij en wadi’s ook kleurige bloembedden met vogel- en insectenvriendelijke vaste planten, heesters en bomen. De plantvakken van 1 meter 20 breed tussen banen van zwarte betonbanden zijn aangelegd door De Enk Groen & Golf. Het ontwerp is een referentie aan de bollenvelden. Het terrein is iets verhoogd en met cortenstalen banden ingesloten. Het beplantingsplan, met onder andere geraniums, is van de hand van Annet Scholma van Buro Mien Ruijs.
Het ontwerp doet denken aan de bollenvelden; de plantvakken zijn ingesloten tussen banen van zwarte betonbanden. Dankzij de thematische invulling is er ruimte voor kunst en cultuur, sport en spel.