Bewoner Rentmeesterhof Nijmegen blij met Zorgeloos Groen
24 april 2020 Zorgeloos Groen
Een compliment van een bewoner. Dat viel onze medewerkers spontaan ten deel toen ze aan het werk waren in Nijmegen. Het kwam van een bewoner van de Rentmeesterhof die dagelijks geniet van het mooie groen in zijn straat. Rondom zijn wooncomplex is een paar jaar geleden Zorgeloos Groen aangelegd. 
Uitje
Onze onderhoudsploeg was in Nijmegen toen één van onze medewerkers in gesprek raakte met een bewoner. Hij vertelde dat hij tot een risicogroep behoorde en dat hij uit angst voor corona nauwelijks nog buiten kwam. Zijn enige uitje bestond uit het buitenzetten van het vuilnis. Des te meer genoot hij van het mooie groen rondom het gebouw waar hij in woont. Een weldoener in tijden van angst en onzekerheid. 

Mix van jong en oud
Het Zorgeloos Groen-project in de Rentmeesterhof hebben we in 2016 uitgevoerd. De twee flats zijn aan binnen- en buitenkant gerenoveerd. Aansluitend is de buitenruimte onder handen genomen. In opdracht van Talis heeft de Enk Groen & Golf het bestaande openbaar groen vervangen door een tuin met heesters en bloeiende planten die in ieder seizoen een kleurrijke compositie vormt. In de flats woonden voor de renovatie voornamelijk oudere bewoners. Tegenwoordig woont er een mix van jongeren en ouderen die elkaar kunnen ontmoeten op het pleintje tussen de twee gebouwen in.

Plantjesdag
De bewoners zijn steeds betrokken geweest bij hun groene buitenruimte. Bij de plantjesdag, die ter afronding van het project is georganiseerd, mochten de bewoners van de twee flats samen met de mensen van De Enk de laatste planten in de borders zetten. Als finishing touch heeft De Enk een bijenhotel geplaatst. Bij een rondleiding door hun tuin, werden de bewoners zo enthousiast dat zij tot op de dag van vandaag graag meehelpen bij het onderhouden van hun tuin. 

Dikke duim
Het project is uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Talis, met het woongenot van de bewoners steeds in gedachten. Dat die missie geslaagd is, blijkt wel uit het ontroerende gesprek met deze man. Hij geeft het Zorgeloos Groen voor zijn deur een dikke duim.