Bijenhotel krijgt prominente plaats bij Delta Wonen in Zwolle
15 juli 2019 Zorgeloos Groen, biodiversiteit
Om de bijenpopulatie in ons land te stimuleren is De Enk Groen & Golf deze lente begonnen met het plaatsen van bijenhotels. Ze vormen de finishing touch voor tien Zorgeloos Groen-projecten. Eén van die bijenhotels staat sinds kort in Zwolle, bij het hoofdgebouw van Delta Wonen. 
Fotogeniek
Delta Wonen koos voor Zorgeloos Groen bij een aantal van haar wooncomplexen. “We proberen te promoten dat mensen hun eigen tuin ook met vaste planten aanleggen”, zegt servicecontractenbeheerder Ellen Greven. Zelf is ze enthousiast groenliefhebber. Sinds 4 jaar werkt ze samen met De Enk om het ‘saaie’ groen af te wisselen met Zorgeloos Groen en dus meer kleur, bloemen, fruitbomen en afwisseling in de woonomgeving te brengen. Goed voor de biodiversiteit en goed voor mens en dier. Dat merkt ze ook aan de reacties. “Laatst was er een mevrouw die vertelde dat ze zich op de foto had laten zetten bij een Zorgeloos Groen-perk omdat het er zo mooi en fleurig is”, vertelt Ellen. Er is nóg een reden om voor dit concept te kiezen. “We willen hiermee ook zorgen dat het hemelwater beter weg kan.”

Praatstuk
Het bijenhotel staat  tussen de bloemen en het groen in de tuin bij het hoofdgebouw. Ellen legt uit waarom: “Het staat vlak bij de ingang  waar het echt in het oog springt. We hopen dat het mensen aan het denken zet en dat ze erover praten. Biodiversiteit is een onderwerp dat ons allemaal aangaat en dat we zeker op de agenda moeten zetten. Collega’s en andere bezoekers van ons pand vinden het bijenhotel opvallend en leuk. Het draagt bij aan de bewustwording en de discussie over hoe we beter en duurzamer om kunnen gaan met onze natuur.”