Dames van De Enk; maak kennis met Shyla
29 september 2022 Golf, Groen
Shyla van den Broek (26) is misschien wel de jongste vrouwelijke greenkeeper binnen de Enk, maar ook zij neemt haar liefde voor de natuur nu al mee naar de golfbaan. Shyla werkt sinds een jaar op zowel de Helmondse Golfclub Overbrug als op golfbaan de Stippelberg.  Toen ze een stageplek zocht voor haar opleiding tot hovenier kwam Shyla op de Stippelberg terecht. Ze heeft daar met een BBL-stage haar opleiding afgerond. “Ik heb daarna nog even ergens anders gewerkt, maar omdat ik het zo leuk vond ben ik snel weer teruggekomen.” 

Individueel en ook samen

Shyla geeft aan vooral de vrijheid en diversiteit in haar werk fijn te vinden. “Je werkt individueel, maar wel aan een gezamenlijk doel. Ik heb een heel fijn team waar ik graag mee samenwerk, maar ik kan ook lekker mijn eigen ding doen.” Daarnaast is het enorm afwisselend. Het maaien van de greens, het beluchten van de golfbaan en bijleren over het beregeningssysteem vindt Shyla de leukste onderdelen van haar functie. 

Het werk op de golfbaan geeft haar voldoening en ze krijgt er veel waardering voor. Shyla gaat graag in gesprek met de golfers op de baan en ontvangt van hen regelmatig mooie complimenten zo vertelt ze. “Zij zien vaak verschillende banen en ik hoor regelmatig dat onze banen er zo mooi bij liggen. Dat is natuurlijk superfijn om te horen.” 

Werken met passie

“Het is heerlijk werk, maar het moet je wel liggen” zegt Shyla. Wanneer je het leuk vindt om in een team te werken, maar ook goed individueel bezig kunt zijn en natuurlijk graag in de natuur bent, dan ga je dit werk heel leuk vinden volgens haar. “Ik ben leergierig en houd enorm van de natuur, dat maakt dit werk heel leuk.” 

Net als Debbie, legt ook Shyla de prachtige natuur rondom de golfbaan graag vast op camera. “Er zijn mooie dingen te zien die ik kan fotograferen, maar ook leg ik graag vast waar ik mee bezig ben. Bijvoorbeeld nieuwe werkzaamheden en technieken die ik leer.” 

Shyla is op dit moment nog niet officieel greenkeeper. Over een tijdje zal zij starten met de opleiding tot greenkeeper. Ook al leert ze nu al dagelijks veel over het vak, kijkt ze ernaar uit om haar kennis nog meer te gaan verbreden en door te groeien in het vak. 

Debbie, Desiree en Shyla; Drie enthousiaste en leergierige dames met een enorme passie voor hun vak. Daar kunnen we bij De Enk alleen maar enorm trots op zijn.  

Word jij nu ook enthousiast van deze verhalen? Kijk eens op www.werkenbijdeenk.nl voor onze vernieuwende vacatures.

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Shyla van den Broek