Domesta gunt groenonderhoud aan De Enk Groen & Golf
3 juni 2019 Groenonderhoud
Woningbouwvereniging Domesta uit Emmen heeft het onderhoud van haar groen per 1 mei gegund aan de Enk Groen & Golf. Dat gebeurde na een aanbestedingsprocedure waarbij de Enk na weging van alle criteria als winnaar van één van de twee percelen uit de bus kwam.
Duurzaam en innovatief
Domesta heeft bij de aanbesteding vooral gelet op kwaliteit en innovatie. De duurzame manier van werken van de Enk, met onder andere elektrisch gereedschap, heeft zwaar meegewogen in de beslissing. Domesta heeft ook bewust gekozen voor een partner met lokale medewerkers. De Kaartviewer, die de Enk in eigen beheer heeft gebouwd, was doorslaggevend. 

Over de Kaartviewer
In de Kaartviewer kunnen alle 48 locaties en kadasterkaarten van Domesta opgeslagen worden zodat wijkbeheerders makkelijk mee kunnen kijken en altijd de laatste informatie over de status van het onderhoud bij de hand hebben. Ook de VTA-controles per boom kunnen erin vastgelegd worden. Verder is de Kaartviewer uitgerust met een module waarin gemakkelijk reparatie- of klachtenmeldingen geregistreerd kunnen worden. De medewerkers van De Enk kunnen snel en accuraat reageren en afgehandelde zaken gereed melden. Een melding meerdere keren controleren of wat er moet gebeuren en wanneer het gereed is, is daarmee verleden tijd.  

Veenloopcentrum
Domesta heeft zijn woningen in twee percelen opgedeeld. Het perceel dat De Enk nu onderhoudt telt 48 locaties in Emmen, Coevorden en Schoonebeek. Eén van die locaties is het Veenloopcentrum Weiteveen, een particulier initiatief in het natuurreservaat Bargerveen. Het Veenloopcentrum ligt aan de rand van een uniek natuurgebied, één van de grootste veenlandschappen ooit. Een prachtige omgeving voor een bezoek en om in te werken. Met het dagelijks onderhoud in dit gebied draagt de Enk niet alleen bij aan een verzorgd straatbeeld, maar ook aan het toerisme. De Enk is inmiddels gestart met het onderhoud.