Golfbaan Vught verlengt onderhoudscontract met De Enk Groen & Golf
13 maart 2020 Golf
De Stichting MOP Golf, beheerder van de golfbaan in Vught, heeft het contract met De Enk Groen & Golf verlengd. De verlenging volgt op een aantal jaren van succesvolle samenwerking die geleid heeft tot mooie verbeteringen in de baan.
Professionele aanpak
De Stichting is dan ook zeer tevreden over de prettige samenwerking en de professionele aanpak van de Enk. Daarom is De Enk ook de komende jaren opnieuw verantwoordelijk voor het onderhoud van de 9 holes par 3 baan van Golfclub Vught.

Verbeteringen
Voormalig golfbaanarchitect Toon Siepman, lid van het stichtingsbestuur, merkt op dat de par 3-baan de laatste jaren in veiligheid, moeilijkheidsgraad en natuurbeleving verbeterd is, dankzij de samenwerking met De Enk. Golfers zijn in de routing van hole 8 naar hole 9 beter beschermd, hole 7 is moeilijker geworden door de aanleg van een fairwaybunker en het vergroten van de greensidebunkers. De waterpartij naast de green van hole 3 is meer in het spel gebracht. De rough wordt hoger gehouden en is in oppervlakte toegenomen mede door het aanleggen van bloemenvelden. 

Plannen voor de komende jaren
Meer verbeteringen staan al in de planning. Het is de bedoeling om de komende jaren extra aandacht te besteden aan het ontwerp van een of twee greens. Daarmee kan het aantal pinposities interessanter gemaakt worden. Bij Golfclub Vught zal de recreatieve golfer met veel plezier een rondje lopen en zal de lage handicapper uitgedaagd worden om de gewenste score te behalen.