Uitstel EK - grasteam Johan Cruijff ArenA beschouwt voorbereidingen als goede oefening
20 maart 2020 Sport
De voorbereidingen waren al in volle gang. Ook in de Johan Cruijff ArenA waren ze ermee bezig. Het grasteam van de Enk was maatregelen aan het treffen om de grasmat in topconditie te krijgen voor het toernooi. Helaas werd dinsdag duidelijk dat het EK Voetbal vanwege de corona-crisis dit jaar niet door kan gaan. Het is verplaatst naar 2021.
Inspectie 
De UEFA was voor deze beslissing al een aantal dagen op bezoek voor een ‘working visit’ en de inspectie van alle aspecten in het stadion inclusief de grasmat. Die wordt altijd al in topconditie gehouden door het grasteam van De Enk. Fieldmanager Paul Baas kreeg voor de gelegenheid begeleiding van iemand van de UEFA, de voormalige fieldmanager in het stadion van Arsenal. Onder zijn supervisie bepaalden Paul en zijn mensen de tactiek die moest leiden tot een superieure kwaliteit grasmat in de maand juni. De gesprekken met de UEFA worden later hervat. Neemt niet weg dat het een leerzame periode is geweest voor het grasteam.  

Grootste evenement ooit
Het EK Voetbal wordt het grootste evenement dat ooit in de ArenA gehouden is, met een extra uitdaging voor de grasmat. Op de zes trainingen en vier wedstrijden die er in juni op gespeeld zouden worden, moeten we nu nog een jaar langer wachten. Intussen gaat het onderhoud van de grasmat in de Johan Cruijff ArenA gewoon door, zodat die er klaar voor is als het sein veilig wordt gegeven en het voetbalprogramma weer hervat kan worden.