project : Binnentuin woonproject Florijn Utrecht
Eerder dit jaar werd in Utrecht, Leidsche Rijn, de binnentuin van woonproject Florijn opgeleverd. Een woonproject bestaande uit 11 appartementen en 33 woningen dicht bij het centrum van Utrecht.

Bewoners plukken er de vruchten van

De woningen zijn, met het oog op de toekomst, modern en duurzaam gebouwd. Florijn ligt in de wijk Leidsche Rijn; een levendige wijk met veel parken. Samen met de binnentuin die bij dit project, door de Enk Groen & Golf gerealiseerd is, zorgt dit voor een verrassend groene omgeving midden in de stad. De tuin is omringd door een natuurlijke wand met onder andere plukfruit. Waar de bewoners letterlijk de vruchten van kunnen plukken. Daarnaast zijn er voorzieningen voor vogels en insecten in de vorm van vogelhuisjes en bijenhotels.

Slim retentiedak

De binnentuin bevindt zich boven op de verdiepte parkeergarage, waar de bewoners hun auto’s kwijt kunnen. Dit dak is uitgerust met een slim watersysteem, een zogenoemd retentiedak, met een bufferkelder en -put en een spiegelvijver. Dit systeem is zo ingericht dat het bij (hevige) regenval water kan opvangen, maar ook gedoseerd weer kan afgeven wanneer dit nodig is.
De bewoners hebben vrij zicht op het kanaal en wonen in een – zeker voor stadse begrippen - verrassend groene omgeving.