project : Renovatie natuurgrasvelden SV Marum
Sportvereniging Marum moet het vanaf het seizoen 2020/2021 met een veld minder doen. De vereniging besloot daarom de overgebleven velden een upgrade te geven zodat ze intensiever bespeeld kunnen worden. Begin oktober 2020 zijn we gestart met de renovatie van twee velden, een sportveld en een trainingsveld, met natuurgras.
Intensiever gebruik
Op één van de velden werd een multifunctioneel centrum gebouwd. Wat overblijft zijn een hoofdveld en trainingsvelden. Die hebben we voorbereid op intensiever gebruik. Het veld en de trainingsvelden kregen een toplaagrenovatie en nieuwe drainage. Daarnaast troffen we voorbereidingen voor veldverlichting, plaatsten een ballenvanger opnieuw en verschraalden de toplaag met zand voor een stabieler veld.
Eigen beheer
De renovatie hebben we uitgevoerd in opdracht van de gemeente Westerkwartier, onder begeleiding van adviesbureau ASC sport & water. Alles wat we gedaan hebben, van drainage tot uitvlakken, hebben we in eigen beheer gedaan. We hebben gebruik gemaakt van gespecialiseerde sportveldmachines zoals trekkers op gazonbanden en een drainagemachine die speciaal is samengesteld voor dit werk.
Alle werkzaamheden hebben we in eigen beheer gedaan, met gebruik van gespecialiseerde sportveldmachines zoals een drainagemachine die speciaal is samengesteld voor dit werk.
Oude bekende
SV Marum was voor ons een oude bekende. Een paar jaar geleden mochten we er een kunstgrasveldonderbouw aanleggen.