De heilzame werking van groen
10 april 2020 Groen

Het is lente. De natuur loopt uit. Bomen krijg bloesem, planten maken een groeispurt en buiten wordt alles groener. En terwijl we er in deze tijd normaal gesproken massaal op uit zouden trekken om ons tegoed te doen aan die ontluikende natuur, blijven we nu zo veel mogelijk thuis. 

Groen is gezondheid
Dat groen heilzaam is voor ons mensen is wel bekend. Jolanda Maas, de sociologe die al meer dan 10 jaar onderzoek doet naar het belang van groen in de woonomgeving, wijdde er jaren geleden een studie aan en schreef erover. Zij noemde groen ‘Vitamine G’. Ook de eigen onderzoeken van De Enk naar de effecten van Zorgeloos Groen wijzen uit dat het een gunstige werking heeft op de mens. Het filtert niet alleen CO2 uit de lucht, het is ook goed voor ons humeur en onze gezondheid. Het ontspant het zenuwstelsel, onderdrukt honger, verlaagt de bloeddruk en is rustgevend. Groen wordt daarom in verband gebracht met genezing, gezondheid en balans. Dat is ook de reden dat we ons Zorgeloos Groen-concept zo graag toepassen in de omgeving van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Ouderen voelen zich in een groene omgeving ook minder eenzaam.  


Groen, de kleur van hoop
Groen is de kleur van verse producten, van vruchtbaarheid, voorjaar en nieuw leven; de kleur van hoop, veiligheid, vernieuwing, vertrouwen en voorspoed. Precies wat wij mensen nodig hebben in deze surrealistische tijd. Groen is ook geduldig. Het is er straks gewoon als we er weer op uit mogen trekken. Bij De Enk Groen & Golf werken we zoveel mogelijk gewoon door, zodat het groen dat we aanleggen en in onderhoud hebben dan op z’n best is. Tot die tijd; geniet ervan zoveel je kunt, in je eigen tuin, balkon of straat. Wil je toch de wijde wereld in, volg dan een webcam van een natuurorganisatie in Nederland. Dan zorgen wij er intussen voor dat het groen krachtiger is dan ooit.